Daimler renunță la dezvoltarea de mașini hibrid și se va concentra exclusiv pe mașini electrice

Mercedes

Daimler nu mai planifică noi dezvoltări de mașini hibrid și se va concentra exclusiv electrice până la sfârșitul deceniului, nu numai motoarele cu combustie pură, ci și mașinile parțial electrificate au o dată de final fixă. Practic, Mercedes, brand dezvoltat de Daimler, renunța la orice intermediar între combustie și electric.

„Nu sunt planificate alte noi dezvoltări”, a spus Markus Schäfer la IAA Munchen. „Investițiile au fost făcute, în măsura în care le folosim.” În plus, Schäfer vede complexitatea a două trenuri de propulsie într-un singur vehicul ca „o povară de cost pentru vehicul”.

Mercedes și-a accelerat recent trecerea la mobilitatea electrică și va introduce doar platforme de vehicule pur electrice începând cu 2025. Pentru a ilustra această schimbare, compania Stuttgart și-a subordonat mașinile expuse la München în întregime la electromobilitate: EQE a fost prezentat, împreună cu versiunea AMG a EQS, și, de asemenea, debutul european al EQB și conceptele pentru un G-Class complet electric și un SUV de lux Maybach.

Dar nu toți reprezentanții industriei văd sfârșitul hibrizilor plug-in până la sfârșitul deceniului. CEO-ul ZF, Wolf-Henning Scheider, a declarat pentru Reuters la IAA Munchen că, pe baza propriului său carnet de comenzi, se așteaptă ca PHEV-urile să joace un rol important în electrificarea mobilității individuale „cu mult peste 2030 în multe părți ale lumii”. Scheider anticipează, în schimb, creșterea autonomiei pur electrice mult peste 100 de kilometri.

Și francezii de la Renault au ajuns până la a spune că vor milita împotriva propunerilor Comisiei Europene vizând interzicerea vehiculelor hibride din 2035, în special pentru marca Dacia.

Cu toate acestea, ZF, producătorul german, lucrează și la viitorul pur electric: la IAA, furnizorul a prezentat „Modular eDrive Kit”, un kit de construcție pentru acționări pur electrice. Acesta este destinat să acopere numeroase segmente de vehicule, de la mașini compacte la modele de lux – și să poată implementa soluția potrivită pentru client în jumătate din timpul de dezvoltare.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *