Daimler se așteaptă ca măcar prima jumătate din 2022 să fie afectată, în continuare, de criza de semiconductori

steaua mercedes

Directorul de tehnologie al Daimler, Markus Schaefer, a declarat că producătorul de automobile de lux se așteaptă ca oferta de cipuri să rămână limitată pe tot parcursul anului 2022, în special în prima jumătate a anului.

„Lipsa de cipuri ne va însoți și în 2022, în special în prima jumătate a anului”, a spus Schaefer la o masă rotundă cu jurnaliştii.

„Nu ne așteptăm la creșteri semnificative ale capacității de producție în prima jumătate a anului… acestea abia vor veni în întregul an”, a spus el.

Daimler, care va fi redenumit în curând Mercedes-Benz, a produs în octombrie 2021 cu 23,9% mai puține mașini decât anul precedent și cu 21,8% mai puțin în noiembrie, reflectând o scădere a producției pe măsură ce producătorii de automobile din întreaga lume se luptă să pună mâna pe suficiente cipuri pentru a satisface cererea.

La sfârșitul anului trecut, consiliul de supraveghere al Daimler a căzut de acord asupra unui plan de investiții în valoare de peste 60 de miliarde de euro pentru Mercedes-Benz Cars & Vans între 2022 și 2026.

Dar, strategia din 2020 de reduce investițiile cu 20% rămâne în picioare și se referă la producția de mașini cu combustie.

Sursa foto: Daimler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.