Daimler va lansa divizia de camioane până la sfârșitul anului

Redacția iun. 27, 2021 0 comentarii
Daimler Trucks camioane

Producătorul auto german Daimler va lansa Daimler Trucks, cel mai mare producător de camioane și autobuze din lume, până la sfârșitul anului, a declarat duminică șeful finanțelor companiei, potrivit Reuters.

„Suntem în linie dreaptă cu pregătirile detaliate pentru acest proiect complex și dorim să lansăm Daimler Trucks la bursă ca o companie independentă până la sfârșitul acestui an”, a declarat directorul financiar Harald Wilhelm săptămânalului Automobilwoche.

„Suntem convinși de logica industrială, de beneficiile planului de realiniere a Daimler și de lansarea Daimler Truck”, a precizat el.

Planul Daimler, anunțat în februarie, vizează creșterea interesului investitorilor prin reconfigurarea într-o afacere cu mașini electrice, de lux, întrucât marca Mercedes-Benz se va lupta cot la cot cu Tesla Inc, Porsche, BMW și altele.

Pe piața camioanelor, Daimler se luptă cu rivali tradiționali precum AB Volvo, unitatea Volkswagen AG Traton și Paccar Inc.

În cadrul scindării planificate, o parte majorărară a acțiunilor în Daimler Trucks va fi distribuită acționarilor Daimler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *