Damen Mangalia ia în calcul să concedieze sute de angajați din România

Redacția mai 24, 2021 0 comentarii
Damen Mangalia 1

Damen Shipyards Mangalia, care operează șantierul naval de la Mangalia, ia în calcul o nouă rundă de disponibilizări colective de la 1 iulie, din cauza scăderii comenzilor, după ce anul trecut a mai avut o rundă de concedieri, scrie profit.ro.

Compania pregătește astfel disponibilizarea prin concediere colectivă a 228 de salariați, prin desființarea unui număr de 228 de posturi și reducerea numărului de personal corespunzător atribuțiilor necesare tipului de nave existent în portofoliul de comenzi al societății la această dată, urmare a reducerii activității societății, începând cu 1 iulie 2021. O decizie asupra propunerii va fi în perioada următoare, potrivit profit.ro.

Damen Shipyards Mangalia este operatorul șantierului naval omonim la care pachetul majoritar de acțiuni este deținut de compania românească de stat Șantierul Naval 2 Mai SA din portofoliul Ministerului Economiei, dar care se află sub controlul operațional al acționarului minoritar olandez Damen Holding BV.

Cele mai recente date publice disponibile arată că, în 2019, Damen Shipyards Mangalia avea aproape 2.000 de salariați. Anul trecut, însă, grupul-mamă olandez a decis concedierea a 870 de angajați din România, atât de la șantierul din Mangalia, cât și de la cel din Galați, din cauza reducerii comenzilor pe segmentul de nave petroliere, determinată de prăbușirea prețului țițeiului în contextul crizei COVID-19.

Sursa foto: Damen Shipyards Mangalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *