Daniel Dines, fondatorul unicornului UiPath, a cumpărat acțiuni în valoare de aproape 30 milioane de lei la dezvoltatorul imobiliar One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu

Redacția mai 22, 2023 0 comentarii
Daniel Dines

Miliardarul român Daniel Dines, fondatorul unicornului UiPath, a cumpărat acțiuni în valoare de aproape 30 milioane de lei la dezvoltatorul imobiliar One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, arată un anunț publicat la Bursa de Valori București.

Icevulcan Properties Ltd, companie controlată de Daniel Dines, şi-a exercitat opţiunea de a cumpăra un număr de 31,2 milioane de acţiuni ordinare la One United Properties. Prețul de tranzacţionare al acțiunilor One United la BVB este în prezent de 0,92 lei pe unitate. Așadar, tranzacția se ridică la circa 28,7 milioane de lei. Acțiunile au fost cumpărate de la Vinci Ver Holding şi OA Liviu Holding, companii controlate de Victor Căpitanu, respectiv Andrei Diaconescu, fondatori şi acţionari majoritari ai One United.

„Vânzarea de acțiuni a fost realizată pentru a respecta dreptul de opțiune de cumpărare acordat Icevulcan Properties Ltd. în conformitate cu contractul de cumpărare de acțiuni din data de 31 mai 2021, dezvăluit în prospectul publicat în iunie 2021 în legătură cu oferta publică inițială desfășurată de Emitent”, arată un raport publicat la BVB de One United.

În vara anului 2021, Daniel Dines a cumpărat 5% din One United Properties, scria Profit.ro. „România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potențialul industriei imobiliare nu face excepție. Credem în dezvoltarea acestuia în Romania, suntem un partener pe termen lung și vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties”, a argumentat atunci Dines.

One United Properties, deținut de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 151,7 milioane de lei, o creștere de 119% față de T1 2022. Cifra de afaceri consolidată a fost de 439,5 milioane de lei în T1 2023, în creștere cu 26% față de T1 2022.  La data de 31 martie 2023, capitalizarea de piață a One United Properties era de 3,1 miliarde de lei.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *