De ce nu te mai poți opri în locurile aglomerate din satul italian Portofino cu doar 500 de locuitori? În ce perioadă e valabilă interdicția primăriei

Portofino Italia Sursa foto: Pixabay

Vrei să te plimbi şi să-ţi faci poze? Acum este interzis în Italia, Portofino, scrie News.ro. Primăria acestui oraş ultraturistic de lângă Genova, vrea să împiedice oamenii să se oprească în locurile aglomerate, pentru a evita aglomeraţia.

Decretul, raportat de ziarul italian Corriere della Sera, evocă „probleme de fluidizare ale circulaţiei” şi pericolele legate de prea multe persoane „comparativ cu suprafaţa disponibilă”.

Potrivit ziarului italian, aceste restricţii au intrat în vigoare la 1 aprilie şi urmează să dureze până pe 15 octombrie. Concret, este interzisă oprirea între orele 10.30 şi 18.00 în zonele din centrul oraşului Portofino cele mai frecventate de turişti, adică cele cu vedere la mare. Cei care nu respectă această interdicţie riscă o amendă între 68 şi 275 euro.

În Corriere della Sera, primarul a justificat această decizie radicală prin fluxul de turişti care sosesc în fiecare zi în oraşul său. Această regulă urmăreşte „să permită tuturor turiştilor care ajung în Portofino să poată profita la maximum de sat, dar şi să gestioneze securitatea”, în timp ce o operaţiune de salvare s-ar dovedi dificilă în mijlocul unei mulţimi de oameni.

Portofino este un sat cu o populaţie de aproximativ 500 de locuitori, unde adeseori ajungând celebrităţi precum Steven Spielberg, Rihanna sau Paris Hilton.

sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *