Delta Airlines și Air France-KLM vor să preia pachetul majoritar de acțiuni al noului operator aerian italian ITA Airways

Redacția mart. 10, 2022 0 comentarii
Air France

Delta Airlines și Air France-KLM, cu sprijinul unui fond internațional, și-au exprimat interesul pentru un pachet majoritar de acțiuni al succesorului Alitalia, ITA Airways, a informat cotidianul La Repubblica.

Exprimarea interesului a fost prezentată guvernului Italiei într-o scrisoare, lungă de o pagină și jumătate, văzută de sursa guvernamentală, a adăugat ziarul italian.

Interes a apărut și din partea unui alt fond de investiții internațional care are deja investiții în transportatori low-cost, susține La Repubblica.

Air France-KLM, Delta și Virgin Atlantic au declarat într-o declarație trimisă prin e-mail că s-au angajat să colaboreze cu noua conducere a Alitalia „pentru a aprofunda cooperarea, inclusiv cu un potențial membru asociat al joint-venture-ului extins al companiilor aeriene lansat în 2020”, dar au refuzat să comenteze mai mult.

Delta nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Mișcarea vine după ce germanii de la Lufthansa au făcut echipă cu grupul de transport maritim MSC și și-au exprimat interesul pentru ITA și ar putea primi în curând acces la documentele companiei, după ce guvernul italian a detaliat modalități de a vinde compania aeriană creată pentru a înlocui defuncta Alitalia.

Sursa foto: Air France

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *