Demolarea tarabelor de la metrou începe vineri și în Sectorul 6. Ciucu: Mizeria tranziției, simbolul prăduirii anilor ’90, reprezentat de sindicatul de la metrou, trebuie să ajungă la sfârșit

Demolare spatii comerciale metrou

Demolarea spațiilor comerciale de la metrou începe vineri în Sectorul 6, anunță primarul Ciprian Ciucu. El afirmă că aceste chioșcuri sunt „parazit” și generează probleme de siguranță la incendiu. Miercuri, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a dat startul desființării acestor spații la stația de metrou Ștefan cel Mare.

Ciprian Ciucu a afirmat că Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor și de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spațiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.

„Da, mizeria tranziției, simbolul prăduiri și ilegalităților anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicatul” de la metrou trebuie să ajungă la sfârșit. Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens și lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalități) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliția Locala și ADP Sector 6 vor elibera spațiile Metrorex de acele chioșcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) și… să nu uităm de #colectiv”, a scris Ciucu, pe Facebook.

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început la stația de metrou Ștefan cel Mare, a anunțat Metrorex. La acțiune a fost prezent și primarul Radu Mihaiu, care a semnat marți dispoziția pentru evacuare și demolare. Edilul a precizat că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și de aceea vor fi demolate, inclusiv cele în care mai sunt mărfuri. Dacă proprietarii nu le vor ridica până în momentul demolării, bunurile vor fi sigilate.

Câțiva sindicaliști și proprietari de magazine demolate au făcut scandal la stația Ștefan cel Mare și au reclamat presupusa ilegalitate a operațiunii. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, le-a explicat motivele demolării: faptul că aceste chioșcuri sunt amplasate ilegal pe domeniul public.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent, potrivit Metrorex.

De asemenea, Metrorex a precizat că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Reprezentanţii sindicatului au susținut că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *