Destinații accesibile pentru vacanța de vară. Consultant în turism: În România poți găsi cazare sub 200 de lei pe noapte

vara mare concediu grecia sursa G4Media

Este sezonul de vară în care restricțiile anti-COVID s-au ridicat în cele mai multe țări și se dă startul vacanțelor atât în România, cât și în străinătate. Consultantul în turism Traian Bădulescu a prezentat pentru Economedia câteva destinații accesibile pentru vacanța de vară.

„Putem găsi numeroase oferte de cazare ieftină atât în România, cât și în alte destinații. În România, pot denumi cazare ieftină o cazare sub 200 de lei pe noapte (per camera), în funcție de destinație. În străinătate, la fel. Pot fi găsite cazări între 15 și 40 de euro. În general, cele mai ieftine cazări pot fi găsite la pensiuni rurale, vile, hosteluri, youth hosteluri (dedicate tinerilor, cu mai multe paturi în camera), apartamente în regim hotelier sau la hoteluri aflate în zone turistice mai puțin căutate ori care nu sunt premium. De asemenea, pot fi găsite cazări considerabil mai ieftine în extrasezon (gen 4 mai – 20 iunie, respectiv după 1 septembrie pe litoralul românesc respectiv vara la munte)”, a declarat Traian Bădulescu.

Acesta spune că în timpul sezonului (în special 15 iulie – 31 august pe litoralul românesc, 1 decembrie – 1 martie la munte) și în perioadele de sărbători precum Revelion, Crăciun sau Paște, ori chiar 1 Mai, tarifele sunt mai ridicate datorită cererii mari dar și datorită programelor mai complexe (cină festivă, artiști invitați etc.).

„Mulți proprietari de structuri de cazare se bazează pe rulajul turiștilor și preferă să aibă un grad de ocupare mare la tarife mai mici. Însă, repet, depinde și de stațiune, de regiune, de destinație sau de tipul de structură de cazare. De exemplu, la un hotel de 5 stele arareori poți beneficia de un tarif sub 100 de euro per noapte camera, dar la o pensiune sau la un hotel de 3 margarete poți găsi și tarife de 150-200 de lei camera per noapte, de multe ori și cu mic dejun inclus.

Dacă ne referim la orașe și regiuni, turiștii trebuie să fie atenți la destinație. În anumite perioade, în orașe precum Paris sau Londra greu găsești cazare sub 300 de euro pe noapte camera, însă în orașe precum Istanbul, Atena, Budapesta, Praga, Berlin, poți găsi oferte mult mai accesibile. La fel în cazul Turciei – ofertele din Bodrum și Kușadasi sunt în general mai accesibile ca tarif decât cele din Antalya”, transmite consultantul în turism.

Câteva exemple oferite de Traian Bădulescu pentru vacanțe accesibile în România

Bulgaria, Turcia și Grecia rămân printre cele mai ieftine destinații pentru vacanțele de vară în străinătate, iar în România există destinații accesibile la munte, în Apuseni sau Bușteni, cât și la mare, în stațiuni precum Năvodari sau Saturn.

Pensiunea Dacica (Apuseni) – 100 lei/noapte/camera

Pensiunea Premium Travel Bușteni – 119 lei/noapte/camera

Hotel Mureșul (Saturn) – în septembrie, 5 nopți de cazare pot varia între 358 de lei (cameră la parter, fără mic dejun) și 790 lei (camera dublă la etaj, cu mic dejun

Hotel Grand Dedal 4* (Mamaia Nord / Năvodari). 150-180 de lei pe noapte camera dublă cu mic dejun, acces la piscină, în luna iunie.

Sunflower Old Town Apartment București (de la 40 de euro pe noapte camera)

Exemple de tarife mici în străinătate:

Ivana Palace (Sunny Beach, Bulgaria) – 234 de euro 7 nopți de cazare camera, cu mic dejun, în extrasezon. 

Casă de oaspeți în Kavarna (Guest Rooms Ribarska Hizha), 1* – de la 27 de euro camera pe noapte.

Celeste Deluxe Apartments (Thassos), 4* – De la 382 euro sejur 7 nopți, o camera, 2 adulți, transport cu autocarul.

Hostel B&B Inés Barcelona – 55 de dolari pe noapte camera

sursa G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *