Deutsche Bank a pus ochii pe câteva dintre activele Credit Suisse

Redacția mart. 18, 2023 0 comentarii
deutsche bank

Deutsche Bank AG monitorizează situația de la Credit Suisse Group AG în vederea unei potențiale deschideri pentru a achiziționa anumite afaceri, potrivit Bloomberg, care citează persoane familiarizate cu această chestiune.

Discuțiile au vizat ce părți ale Credit Suisse ar fi atractive și ce evaluare ar pune pe activele dezirabile în cazul în care ar ieși pe piață dacă ar fi achiziționată de UBS Group AG sau ar fi divizată, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate discutând informații private. Până în prezent, deliberările băncii germane sunt interne și aceasta nu a făcut încă nicio propunere concretă creditorului elvețian, au spus persoanele respective.

Deliberările Deutsche Bank fac parte dintr-un exercițiu mai amplu de evaluare a posibilelor consecințe ale falimentului Credit Suisse, au spus persoanele respective. Un rival mai mare, UBS, analizează posibilitatea de a achiziționa integral sau parțial Credit Suisse, la îndemnul autorităților de reglementare elvețiene, iar orice combinație ar putea duce la vânzări de active, au declarat anterior persoane familiarizate cu această chestiune.

Un reprezentant al Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

Afacerile de gestionare a activelor și a averilor de la Credit Suisse ar putea fi de interes, având în vedere apetitul firmei germane de a se extinde în aceste domenii. Aceasta a studiat deja aceste afaceri în timp ce banca elvețiană pregătea o revizuire majoră a strategiei pe care a prezentat-o la sfârșitul lunii octombrie, a relatat Bloomberg. Proiectul a fost suspendat de când creditorul elvețian a anunțat revizuirea, deși persoane familiare au declarat recent că ar putea fi reactivat dacă vor fi disponibile active.

Directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat anterior că firma vrea să joace un rol principal în consolidare – odată ce aceasta va avea loc în cele din urmă – după ce a întrerupt discuțiile privind o potențială tranzacție de preluare a rivalului german Commerzbank AG. El a indicat că banca ar trebui să aibă „propria casă în ordine” până la sfârșitul anului 2022, deși, încă de săptămâna aceasta, a declarat că are puțin apetit imediat pentru fuziuni și achiziții.

Credit Suisse se străduiește să tragă o linie sub o criză profundă de încredere care a forțat-o să ceară lichidități de urgență de la Banca Națională a Elveției la începutul acestei săptămâni. Salvarea a liniștit investitorii doar pentru o scurtă perioadă, iar autoritățile elvețiene de reglementare au cerut ulterior UBS să analizeze preluarea integrală sau parțială a rivalului său, a relatat Bloomberg.

Analiștii JPMorgan conduși de Kian Abouhossein au estimat în februarie o evaluare de 10 miliarde de franci elvețieni pentru unitatea de gestionare a averilor de la Credit Suisse și de 1,4 miliarde de franci pentru cea de gestionare a activelor.

De când a preluat conducerea, în urmă cu cinci ani, directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, a purtat discuții oficiale de preluare cu Commerzbank AG și informale cu UBS, deși toate discuțiile au fost în cele din urmă întrerupte fără o înțelegere. El a fost un susținător energic al consolidării bancare europene și a declarat că ar dori să fie cumpărător și nu țintă în orice potențială tranzacție.

Foto: db.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *