Deutsche Bank va desființa 500 de locuri de muncă, după ce a raportat o creștere mai mare a profitului în primul trimestru din 2023

deutsche bank Foto: db.com

Deutsche Bank va desființa 800 de locuri de muncă în cadrul unei noi campanii de reducere a costurilor, după ce a raportat o creștere mai mare decât se aștepta a profitului pentru primul trimestru, o perioadă volatilă la nivel global pentru companiile financiare, scrie Reuters.

Cea mai mare bancă din Germania a înregistrat profituri solide într-o perioadă în care băncile au trebuit să fie salvate în Statele Unite și în Elveția. Turbulențele au provocat panica investitorilor și retragerea depozitelor de către clienți, iar turbulențele continuă.

Cel mai recent efort de reducere a forței de muncă a Deutsche inversează o creștere a personalului din ultimele trimestre.

„Trebuie să accelerăm în continuare și asta facem”, a declarat reporterilor Christian Sewing, directorul general al Deutsche Bank, întrebat despre reduceri.

Locurile de muncă vor proveni din întreaga bancă, dar se vor concentra pe roluri de conducere care nu sunt orientate către clienți, au declarat directorii, descriind mișcarea ca fiind una dintre mai multe măsuri de reducere a costurilor cu încă 500 de milioane de euro în următorii ani. Personalul Deutsche număra 86.712 angajați la sfârșitul primului trimestru.

Foto: db.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *