Dezvoltator de software: Cererile de digitalizare din partea băncilor au crescut cu peste 50% de la începutul anului

Redacția apr. 3, 2023 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Cererile de digitalizare şi optimizare a proceselor din partea instituţiilor bancare au crescut cu peste 50%, de la începutul anului, potrivit unei analize realizate de un dezvoltator de software.

OVES Enterprise arată, într-un comunicat, că industria bancară se găseşte în faţa unor provocări privind optimizarea şi diversificarea activităţilor desfăşurate, iar băncile vor investi semnificativ pentru dezvoltarea infrastructurii, răspunzând nevoilor de creştere şi aşteptărilor clienţilor.

Potrivit ultimului raport al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, citat în comunicatul companiei, băncile din România au bugetat, pentru anul 2021, aproximativ un miliard de lei pentru investiţii în digitalizare, aproape jumătate din cheltuielile cumulate pentru digitalizare din perioada 2017 – 2020. Procesul de digitalizare în bănci este, în prezent, accelerat, iar investiţiile în digitalizare din partea băncilor şi companiilor fintech au crescut, în 2022, cu aproximativ 30%.

„Ritmul de creştere, cu aproximativ 30%, a investiţiilor în digitalizare în sectorul bancar se va menţine şi în 2023, cu o probabilitate foarte mare să accelereze pe final de an. Decidenţii din sectorul bancar înţeleg că doar aşa pot rămâne competitivi – dacă investesc în plus în digitalizare şi optimizarea proceselor. Sectorul bancar are acum oportunitatea să dezvolte produse şi servicii inovative, care satisfac nevoie clientului digital”, a explicat Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Experienţa acumulată în ultimii ani în dezvoltarea de proiecte de digitalizare în sectorul bancar le permite echipelor OVES Enterprise să acceseze proiecte mai mari şi cu grad ridicat de complexitate, axate pe inovaţie şi pe tehnologii noi.

Conform sursei citate, user interface şi user experience se află în topul preocupărilor băncilor, majoritatea instituţiilor dorind să îmbunătăţească aplicaţiile (mobile şi desktop), pentru a le face mai atractive, mai intuitive şi mai uşor de folosit. Securitatea este, de asemenea, un subiect aflat în atenţia băncilor, acestea căutând noi metode de identificare a vulnerabilităţilor şi de prevenţie şi limitare a atacurilor cibernetice. Acum se verifică tot mai atent traseul banilor şi provenienţa acestora, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Iar băncile încearcă, cu succes, folosirea tehnologiei blockchain în realizarea plăţilor, din motive de privacy, siguranţă şi eficienţă. Adiţional, băncile investesc în dezvoltarea de noi aplicaţii ce permit transferuri mai rapide de bani. De asemenea, băncile au început să îmbunătăţească şi partea de consultanţă şi acordarea de credite online cu ajutorul AI-ului.

Creşterea numărului de proiecte de dezvoltare pentru sectorul bancar contribuie la un nivel mai mare de predictibilitate asupra evoluţiei business-ului OVES Enterprise de anul acesta, compania estimând o dublare a afacerilor în 2023, faţă de 6 milioane de euro, cât a înregistrat la finalul anului trecut.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *