Digitalizare pentru prosumatori. Delgaz Grid a dezvoltat o platformă online pentru obținerea statutului de producător de electricitate din surse regenerabile

Redacția mai 23, 2023 0 comentarii
casa panouri solare fotovoltaice Sursa foto Pixabay (2)

Distribuitorul de gaze Delgaz Grid digitalizează serviciile și pune la dispoziția viitorilor prosumatori o platformă dedicată, unde aceștia pot depune simplu și rapid documentația necesară pentru racordarea la rețea și obținerea statutului de producător de electricitate din surse regenerabile.

„Venim în sprijinul viitorilor prosumatori cu o nouă funcțiune a site-ului nostru şi îi încurajăm să o folosească, în primul rând pentru că depunerea online a documentelor le reduce timpul alocat acestui proces în comparație cu deplasarea la centrele noastre. Cererea de prosumator, în esenţă destul de complexă, devine uşor de completat prin intermediul noii platforme”, spune Mihaela Cazacu, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Clienții vor accesa cu ușurință meniul „Prosumatori”, prin crearea unui cont pe site sau prin logarea la contul deja existent. După completarea datelor de identificare, clienţii vor răspunde la câteva întrebări şi, în funcţie de informaţiile venite din partea acestora, platforma le va genera în mod automat formularul adecvat de cerere de prosumator.

Pentru clienții existenți, datele de contact, datele locului de consum și anumite informații tehnice sunt completate automat.

În continuare, clienţii pot depune documentaţia pentru a deveni prosumatori şi la Centrele de Relaţii cu Publicul ale Delgaz Grid, platforma dedicată de pe site fiind un canal alternativ de comunicare.

Platforma online va fi dezvoltată în continuare cu noi funcţionalităţi.

Tot mai mulţi români sunt interesaţi să devină prosumatori, producându-și energia necesară cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Dacă în anul 2020, numărul prosumatorilor racordați la rețeaua de distribuție a Delgaz Grid era în jur de 60, la finele lunii martie a. c. era de aproape 8.000, iar pentru acest an compania estimează că va integra circa 12.000 de noi prosumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *