Digitalizarea la bursă: Investitorii vor putea vota online și fizic în cadrul adunărilor acționarilor. Co-fondator platformă pentru piața de capital: “Procedura rămăsese blocată în anii ’90”

1. Bursa de Valori București continuă procesul de digitalizare alături de eVOTE Foto: BVB

Bursă de Valori București (BVB), companie listată pe propria Piață Reglementată din 2010, continuă procesul de digitalizare alături de eVOTE prin folosirea platformei pentru participarea electronică la Adunările Generale ale Acționarilor (AGA), anunță BVB. “Procedura rămăsese blocată în anii ’90”, spune co-fondatorul platformei dedicate pieței de capital.

Prin intermediul platformei eVOTE, investitorii vor putea vota online și fizic în cadrul adunărilor, astfel încât întreg procesul va fi optimizat prin reducerea timpului alocat și a resurselor umane necesare. Acest parteneriat vizează stabilirea unei mai bune conectivitati între companie și actionarii săi prin reducerea erorilor, comunicarea eficientă a deciziilor și colectarea într-o singură platforma, în timp real, a voturilor din cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor.

Folosirea platformei are scopul de a asigura transparență și bună guvernanță corporativă a companiei Bursă de Valori București și de a crește eficientă operațională prin simplificarea procedurilor administrative.

„ Digitalizarea este un pas natural în evoluția companiei Bursă de Valori București, iar folosirea platformei eVOTE reprezintă o nouă etapă a strategiei noastre de aducere a tehnologiei în zona reglementată a pieței de capital. Ne dorim să reprezentăm un model pentru toate companiile listate, motiv pentru care am ales să facem acest pas atât de important în evoluția noastră, în calitate de companie listată, dar și de reprezentant al pieței de capital. Alinierea la facilitățile tehnologice și oferire unei soluțîi pentru un proces facil de participare în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor reprezintă un demers prin care ne dorim să încurajăm participarea investitorilor la aceste ședințe vitale în evoluția unei companii. La nivelul Bursei de Valori București am căutat mereu să identificăm soluții tehnologice prin care să facilităm accesul la piață de capital și ne bucurăm să facem încă un pas în acest sens”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursă de Valori București.

„În urmă cu 2 ani de zile am început acest proiect antreprenorial din dorința de a îmbunătăți procedura de desfășurare și participare la Adunările Generale ale Acționarilor, procedura ce rămăsese blocată în anii 90. Ne-am bazat pe o evoluție firească a comportamentului acționarilor și companiilor listate înspre a îmbrățișa soluții de vot în ton cu tehnologia vremurilor prezente. Acționarii vor în primul rând simplitate în modul de participare, companiile doresc acuratețe și costuri reduse în organizarea adunărilor generale”, a declarat Mihai Chișu, CEO și Co-fondator eVOTE.

eVOTE este o soluție adresată pieței de capital, dezvoltată în 2018 de către Governance Partners, companie fondată în anul 2018 prin asocierea unor specialiști din domeniul piețelor de capital și ai domeniului IT. În prezent, eVOTE pune la dispoziție primul sistem de participare online și fizic la Adunările Generale ale Acționarilor din România, sistem utilizat de peste 20 dintre companiile listate la Bursă de Valori București.

Foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *