Din 2024 încărcarea mașinilor electrice nu va mai fi gratuită în Brașov / Se propune un preț de 1,4 lei pe kwh / Sunt în municipiu peste 700 de autoturisme electrice și peste 4.500 de autoturisme hibrid

statii incarcare, masini electrice Sursa foto: OMV

De la anul, încărcarea mașinilor electrice și hibrid nu va mai fi gratuită la stațiile publice instalate de primărie în oraș. Este una dintre noutățile aduse prin noul regulament pentru folosirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și hibrid, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică astăzi, iar brașovenii sunt așteptați să-și spună părerea, să aducă modificări sau completări până în 10 ianuarie 2024.

„Având în vedere că în acest moment municipalitatea derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice, este necesară reglementarea modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii, atât condițiile în care își pot încărca mașinile, facilitățile pe care le au, cât și tariful pe care ar trebui să îl plătească pentru încărcarea acestor vehicule electrice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea. Se propune un preț de 1,4 lei/kwh.

În municipiul Brașov, potrivit autorităților sunt peste 700 de autoturisme electrice și peste 4.500 de autoturisme hibrid.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *