Din cauza noului superiaht al lui Jeff Bezos, Rotterdam va demonta temporar podul istoric Koningshavenbrug

Koningshavenbrug captura youtube

Superiahtul miliardarului american Jeff Bezos este aproape de finalizare în șantierul naval din Alblasserdam, în apropiere de Rotterdam, dar constructorul și-a dat seama că nava de lux este prea mare pentru a putea trece pe sub podul istoric Koningshavenbrug, pentru a ajunge pe mare, relatează BFM TV.

Constructorul a cerut prin urmare municipalității Rotterdam să demonteze temporar podul, respectiv secțiunea centrală a acestuia. “Este singura trecere către mare”, a declarat pentru agenția AFP o purtătoare de cuvânt a primăriei Rotterdam.

Anunțul a stârnit o undă de emoție. Locuitorii din Rotterdam sunt foarte atașați de Koningshavenbrug, un pod construit în 1878 și reparat după ce a fost bombardat în 1940, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Primăria a asigurat că demontarea este provizorie și că podul își va regăsi forma actuală după definitivarea operațiunii. În plus, toate costurile vor fi suportate de societatea navală.

Primăria Rotterdam a precizat că a luat în calcul importanța economică și locurile de muncă create pentru construcția acestei nave de 430 milioane euro.

captura youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *