Director de rețea de restaurante: Uleiul alimentar a intrat “într-o zonă de lux”

Redacția mart. 9, 2022 0 comentarii
ulei pexels

Uleiul alimentar a intrat “într-o zonă de lux”, adică nu mai poate fi cumpărat în cantităţi mari, indiferent de preţul de achiziţie oferit de restaurante. Declarația a fost făcută de directorul general al grupului City Grill, Daniel Mischie, într-o dezbatere despre risipa alimentară, conform Agerpres.

“Noi ca grup suntem obişnuiţi cu achiziţiile în volum, şi primul lucru care ne-a impactat este primul transport de ulei care n-a mai venit. Cumva uleiul deja a intrat într-o notă de lux. La orice preţ, astăzi nu poţi să cumperi ulei în cantităţi mari. Probabil că urmează, având în vedere războiul din Ucraina, şi luând în considerare că Rusia, respectiv Ucraina, pe domeniul cerealelor probabil că produceau mare parte din producţia mondială, toate materiile prime derivate din cereale vor avea de suferit din acest punct de vedere”, a afirmat Daniel Mischie.

Directorul general al City Grill a subliniat că preţul produselor alimentare creşte foarte mult din cauza suprapunerii crizei energetice cu criza alimentară.

“Dar cel mai important lucru este suprapunerea crizei energetice cu criza alimentară. Astăzi, în afară că nu există produsul respectiv, producţia lui costă şi mai mult, deci preţul este escaladat incredibil de mult. Dacă nu eşti atent şi preţul materiilor prime evoluează, rişti să intri pe pierdere într-un restaurant”, a menţionat Daniel Mischie.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *