Director de vânzări Volkswagen: “În acest an preconizăm să livrăm, pentru prima dată, un milion de vehicule electrice”

Redacția iul. 20, 2021 0 comentarii
statii incarcare, masini electrice

Vânzările globale de automobile electrice pe baterii ale constructorul auto german Volkswagen aproape s-au triplat în prima jumătate a acestui an, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Creșterea s-a datorat în principal cererii solide de pe piaţa din Europa, unde săptămâna trecută a fost anunţată o dată ţintă pentru încetarea comercializării de noi automobile cu motoare pe combustie.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, a precizat că în primele şase luni ale anului a vândut 170.939 automobile electrice pe baterii (BEV).

“Ofensiva noastră electrică globală continuă să progreseze, iar cererea clienţilor este ridicată. În acest an preconizăm să livrăm, pentru prima dată, un milion de vehicule electrice şi suntem încrezători că ne vom îndeplini obiectivele privind emisiile de CO2 în Europa”, a declarat directorul de vânzări de la Volkswagen, Christian Dahlheim.

Ţinta de un milion de vehicule se referă atât la automobilele electrice pe baterii (BEV), cât şi la vehiculele hibride. Volkswagen nu a oferit însă o ţintă anuală de vânzări doar pentru automobilele electrice pe baterii (BEV).

Pe regiuni, vânzările de automobile electrice marca Volkswagen în China, cea mai mare piaţă auto din lume, s-au dublat până la 18.285 de vehicule în primul semestru, echivalentul a 10,7% din vânzările totale ale grupului.

“În trimestrul al treilea ne aşteptăm la o creştere semnificativă a livrărilor de automobile electrice pe baterii în China graţie unei game extinse de modele Volkswagen ID” a spus Dahlheim.

Cu toate acestea, o serie de surse au declarat luna trecută pentru Reuters că vânzările de automobile din seria Volkswagen ID, coloana vertebrală a ambiţiilor grupului german pe segmentul vehiculelor electrice, au avut un început modest în China.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *