Directorul BioNTech: Europa va obține imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august

G4Media apr. 30, 2021 0 comentarii
Multime de oameni londra, tineri / Foto: Pixabay.com

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar fi eficient și împotriva temutei variante indiene a coronavirusului, după cum a declarat Uğur Șahin, fondator și administrator delegat al companiei cu sediul în Mainz, transmite Euronews, citată de Rador.

Potrivit neamțului de 55 de ani de origine turcă, imunitatea de turmă împotriva COVID-19 va fi atinsă în Europa în această vară, când aproximativ 70% din populație va fi vaccinată.

“Europa va obține imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august”, explică directorul BioNTech. “Și alte țări au încă mult mai puține vaccinuri. Există persoane care au nevoie de vaccin și este datoria umanității să îl ofere”.

În Israel, Ministerul Sănătății a lansat o investigație cu privire la o posibilă legătură între vaccinarea cu Pfizer/BioNTech și cazurile rare de miocardită. Ar fi 62 de cazuri, din peste cinci milioane de persoane vaccinate cu a doua doză.

Și, dintre acestea, 60 au fost externate deja din spital. “Nu avem dovezi că aceste cazuri de miocardită sunt legate de administrarea serului”, spune Șahin despre această chestiune. “Nu putem confirma acest lucru în acest moment. Dar cercetăm în continuare”.

Directorul companiei germane a adăugat, apoi, că ar putea fi necesară o a treia injecție în viitor. Această a treia doză ar trebui administrată între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12-18 luni.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

 

 

Foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *