Directorul general al Novo Nordisk va depune mărturie în cadrul unei audieri în Senatul SUA cu privire la costurile ridicate pentru Ozempic și Wegovy

novo nordisk Sursa foto: Flickr/IDF

Comisia Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii a declarat vineri că directorul general al Novo Nordisk (NOVOb.CO), Lars Jorgensen, a fost de acord să depună mărturie în mod voluntar într-o audiere axată pe prețurile din SUA pentru medicamentele pentru pierderea în greutate Ozempic și Wegovy, informează Reuters.

Un vot al comisiei de sănătate din Senatul SUA, care era programat pentru ședința din 18 iunie, pentru a decide dacă să citeze Novo pentru a răspunde la întrebări privind prețurile din SUA pentru medicamentele de succes, nu mai este necesar și va fi anulat, a declarat senatorul Bernie Sanders, care prezidează comisia.

Citația ar fi impus președintelui Novo, Doug Langa, să depună mărturie la o audiere din 10 iulie.
Jorgensen va depune mărturie în fața comisiei, iar audierea va avea loc la începutul lunii septembrie.
Novo le cere americanilor 1.349 de dolari pe lună pentru Wegovy, în timp ce acesta poate fi achiziționat pentru 140 de dolari în Germania și 92 de dolari în Marea Britanie, a declarat Sanders.
“Comitetul așteaptă cu nerăbdare ca domnul Jorgensen să explice de ce americanii plătesc de până la zece sau 15 ori mai mult pentru aceste medicamente decât oamenii din alte țări”, a adăugat Sanders.

În aprilie, Sanders i-a trimis o scrisoare lui Langa, solicitând mai multe informații despre prețurile din SUA pentru cele două medicamente.

Novo a răspuns cu o scrisoare în luna mai, în care a dat vina pe sistemul de sănătate din SUA pentru prețurile ridicate, potrivit unui raport.

 

Sursa foto: Flickr/IDF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *