DOCUMENT Cum a împărțit guvernul cele 52 de miliarde de lei din programul Anghel Saligny: Suceava ia cei mai mulți bani, București și Ilfov – codașe

bani calculator spaga mita euro

Ministerul Dezvoltării a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat exclusiv din fonduri de la buget.

Astfel, din cele 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei merg la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei – la proiecte de apă și canalizare. Media alocării e de 1,25 miliarde de lei pe județ.

Cele mai mari alocări le primesc județele:

Suceava – 1,66 miliarde lei
Olt – 1,6 miliarde lei
Argeș – 1,5 miliarde lei
Dolj – 1,5 miliarde lei
Iași – 1,5 miliarde lei
Teleorman – 1,5 miliarde lei

Bucureștiul a primit cea mai mică alocare, de doar 175 milioane lei, urmat de Ilfov – cu 794 milioane lei, și Brăila – 849 milioane lei.

Dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că ”am prealocat, garantat, pentru fiecare comună, oraș, municipiu, județ și sector, o sumă minimă. Astfel, în fiecare localitate poate fi demarată cel puțin o investiție, dacă cererea de finanțare a fost depusă corect. Dorim, astfel, să asigurăm dezvoltarea echilibrată a României și o finanțare corectă, care nu depinde de culoarea politică a primarului”, potrivit unui comunicat de presă.

”Am constatat cu bucurie că toate localitățile cu primari USR-PLUS au cerut finanțare prin Anghel Saligny. Înseamnă că USR-PLUS a înțeles, în cele din urmă, că este nevoie de acest program de finanțare și că este unul bine gândit, care merită accesat”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Citește aici alocările pentru programul Anghel Saligny

sursa foto: Unsplash

Comentarii

 1. Ministrul Dezvoltarii repeta, cu insistenta malefica, prostia ca “USR s-a opus programului Anghel Saligny”. Total mincinos – USR s-a opus doar pericolului de alocare discretionara, cerand modalitati de control. Si-asa sunt bani pe datorii guvernametale, facute cu dobanzi din ce in ce mai mari, pe care le vor plati generatiile viitoare …

 2. Pe subiect : Sa nu va para rau ca se investeste si in cea mai saraca si jefuita zona din Tara. Or merita si ei sa vada cum arata sec. XX …

 3. @Snake, datoriile nu vor fi platite vreodata, tocmai prin natura ‘dobandoasa’ a lor. Despre asta e vorba.

  Bine ati venit in Meta Imperiu.

  Daca erati atenti la ce scriu pe aici de cateva luni, aveati si niste carti bunicele, de la Babilon in sus, pe Subiect.

  “Michael Hudson”, pt. sufletul vostru . (doar varful iceberg-ului)

  Puteti incepe si cu asta de aici, daca se posteaza, dar e mult mai tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *