Două startup-uri românești de administrare a proprietăților închiriate pe Airbnb se extind în Valea Prahovei

Mihai Roman feb. 10, 2022 1 comentarii
DN1 Valea Prahovei, Ploiesti, Brasov

Companiile AirInvest și Social Spot, specializate în administrarea proprietăților închiriate pe termen scurt prin platforme gen Airbnb sau Booking, se lansează în parteneriat pe Valea Prahovei, potrivit unui comunicat de presă.

Cele două start-upuri românești le oferă clienților o infrastructură care include platforme și instrumente automatizate pentru administrarea proprietăților prin gestionarea integrală a rezervărilor, comunicarea cu oaspeții, setarea zilnică a unor prețuri de închiriere competitive, coordonarea logisticii de curățenie și reparații.

În plus, companiile furnizează și servicii de design și marketing pentru spațiile aflate la început de drum.

Un apartament cu două camere situat într-o zonă montană poate genera un venit brut de până la 5.500 lei pe lună din închirieri pe termen scurt, potrivit comunicatului citat.

“Am ales Valea Prahovei pentru a ne extinde activitatea de administrare a proprietăților închiriate în regim hotelier pe platforme precum Airbnb și Booking.com întrucât această zonă beneficiază de un interes ridicat din partea turiștilor pe parcursul întregului an, care se traduce într-un grad de ocupare ridicat care generează venituri stabile, fără a fi afectate de sezonalitatea specifică altor regiuni din România.” a declarat Camelia Niță, partener AirInvest.

Pentru primul an de activitate, Social Spot și AirInvest estimează o cifră de afaceri de aproximativ 350.000 lei generată de o rată medie de ocupare la nivel de an de 58% pentru proprietățile din orașele Sinaia, Bușteni, Predeal, Azuga și Brașov. Aceste estimări se bazează pe experiența de peste 5 ani în administrarea unui portofoliu de peste 200 proprietăți în București.

Sursa foto: Imagini din dronă, CNAIR

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.