Dragoș Pîslaru (REPER): PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR

Dragos Pislaru Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dragoș Pîslaru, copreședintele REPER, susține că PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR prin intermediul unui program al UE complementar cu planul de redresare.

”De mai bine de două săptămâni atrag atenția că PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR. Au găsit paravanul perfect: REPowerEU, programul UE de finanțare pentru eficientizarea energetică a gospodăriilor și IMM-urilor, o adiție la PNRR practic, adică bani noi europeni direcționați cu scopul de a combate criza energetică și de a opri folosirea gazelor rusești”, a declarat Pîslaru pentru G4Media.

El a explicat modul în care au acționat europarlamentarii PSD: ”REPowerEU nu trebuia să fie un pretext de a aduce atingere reformelor din PNRR, dar, printr-un amendament introdus de Dan Nica și Victor Negrescu în comisiile de economie și buget se sterge efectiv din textul REPowerEU propoziția care spune că noile evoluții legate de criza energetică nu pot constitui circumstanțe prin care reformele prinse în PNRR să fie modificate”.

Dragoș Pîslaru a arătat că votul decisiv în plenul Parlamentului European are loc joi și a declarat pentru G4Media că a depus din partea Renew Europe ”un amendament prin care încerc să închid această cutie a Pandorei și să protejez reformele, care să nu poată fi modificate dacă nu sunt legate direct de RepowerEU. Am creat în lista de vot și alternativa ca să revenim la textul inițial al Comisiei Europene, pentru ca să nu existe o problemă de orgoliu politic. Măcar atât să votăm, dacă votarea amendamentului propus de mine și Renew este politic dificilă. Sper ca mâine, la vot, măcar colegii de la PNL să înțeleagă că aceste înțelegeri ascunse nu vor ajuta cu nimic oamenii din țară, dar nici pe ei, ca partid politic acaparat de agenda PSD”.

Citește aici tabelul cu amendamentele depuse de PSD și contestate de Dragoș Pîslaru

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Astept sa aplice la Proiectul “Panselute si borduri”!
    Pentru ce spitale regionale?
    Autostrazi, cale ferata, metrou, poduri?
    PSD&PNL nu pot trage cascaval din PNRR si vor risipi aceste fonduri pe te miri ce!
    Incompetenta nu poate gestiona aceste fonduri pentru Ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *