După căderea pieței, acum industria aeronautică se zbate să facă față cererii. Wizz Air închiriază avioane de la furnizori externi, ca urmare a cererii ridicate din piață

Redacția iul. 18, 2021 0 comentarii
wizzair

Compania aeriană low-cost Wizz Air îşi va consolida o parte din programul de zbor în următoarele săptămâni cu avioane închiriate (wet lease) de la furnizori externi, ca urmare a cererii ridicate în întreaga reţea, a anunţat, duminică, operatorul aerian, transmite Agerpres. În acelaşi timp, compania aeriană continuă să recruteze membri de echipaj în toate ţările cu baze operaţionale.

“Într-un context dinamic şi în continuă schimbare, care variază de la restricţii volatile la vârfuri în ceea ce priveşte cererea, Wizz Air depune eforturi pentru a opera toate zborurile şi pentru a transporta toţi pasagerii către destinaţiile lor. Din cauza provocărilor operaţionale, Wizz Air a contractat aeronave în sistem wet lease pentru a ţine pasul cu cererea dinamică de călătorie din perioada următoare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Aceste aeronave vor opera un număr limitat de zboruri în următoarele săptămâni.

Reprezentanţii Wizz Air susţin că în pofida aeronavelor şi echipajelor diferite, protocoalele de siguranţă normale şi specifice pandemiei rămân neschimbate. Cu toate acestea, pasageri ai companiei se plâng că nu toate normele legate de distanțare sau de purtarea măștii pe toată durata zborului sunt respectate.

“Aceasta este doar o măsură temporară menită să deservească cât mai mulţi pasageri posibil. Echipa Wizz Air este conştientă de importanţa mobilităţii în această perioadă, mai ales după restricţiile lungi din multe pieţe şi face toate eforturile posibile pentru a efectua toate zborurile şi pentru a transporta toţi pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor preferate”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, compania aeriană continuă să recruteze membri de echipaj în toate ţările cu baze operaţionale.

“Asistăm la momente dificile pentru industria aeriană. Nu cu mult timp în urmă piaţa se contracta, acum vedem vârfuri de cerere”, a spus Andras Rado, purtătorul de cuvânt al Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 141 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2021, compania a înregistrat 10,2 de milioane de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *