E.ON integrează inteligența artificială generativă, bazată pe tehnologia OpenAI, care va sprijini implementarea tranziției energetice

inteligenta artificiala, AI, roboti, chatgpt, chabot Photo 129803252 © ProductionPerig | Dreamstime.com

Compania energetică germană E.ON anunță că integrează inteligența artificială „E.ON GPT”, care va sprijini implementarea tranziției energetice, potrivit comunicatului de presă.

„Într-un mediu intern care respectă regulile companiei privind protecția datelor, IT și securitate cibernetică, toți cei 74.000 de angajați E.ON pot accesa acum funcțiile și cunoștințele specifice domeniului energetic ale noului coleg AI. De exemplu, E.ON GPT oferă suport în activitățile de cercetare și procesare de text și devine un partener virtual pentru angajați în probleme legate de energie”, se transmite în comunicat.

„Inteligența artificială generativă este o tehnologie care ne schimbă deja viața, munca și care va declanșa și mai multe schimbări în viitor. Propria noastră soluție E.ON GPT intră acum în funcțiune și le oferă angajaților noștri posibilitatea de a interacționa cât mai mult cu AI-ul generativ într-un spațiu de date sigur pentru E.ON, pentru a învăța și, totodată, pentru a rezolva probleme”, spune Victoria Ossadnik, membru în Consiliul de Administrație al E.ON, responsabilă pentru digitalizare și inovare.

E.ON GPT, consultant virtual pentru toți angajații E.ON, va răspunde la întrebările colegilor umani și va putea oferi soluții în orice moment.

Inteligența artificială se bazează pe tehnologia GPT3.5 a OpenAI și este operată într-un cloud. O echipă de ingineri și oameni de știință a datelor din cadrul E.ON a dezvoltat asistentul intern de inteligență artificială într-un timp foarte scurt. Pentru a le permite angajaților să folosească software-ul cât mai bine, compania a inițiat propriul program de instruire, cum ar fi o serie de videoclipuri în care experții interni în inteligență artificială împărtășesc sfaturi și trucuri. În plus, se răspunde la întrebări specifice și se oferă asistență în cadrul unor sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri.

Photo 129803252 © ProductionPerig | Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *