Eden Capital Development a vândut apartamente de 90 milioane de euro anul trecut și a finalizat proiectul Delta City

eden capital development Sursa foto: Eden Capital Development

Eden Capital Development a vândut anul trecut în ansamblurile pe care le dezvoltă în București, locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro, media unei tranzacții fiind de peste 120.000 euro.

” Strategia noastră de a dezvolta progresiv, acordând astfel o atenție deosebită calității locuințelor din fiecare proiect în parte, ne-a ajutat să construim casele potrivite pentru momentul și nevoile potrivite. În 2021 am început proiecte în valoare de circa 90 de milioane de euro, iar planurile pentru acest an vizează continuarea investițiilor pe piața rezidențială din București, unde am devenit deja un reper din punctul de vedere al calității locuințelor pe care le construim”, a declarat Elena Dumitrache, reprezentantul Eden Capital Development.

Locuințele vândute în 2021 fac parte din ansamblurile Cortina North, Cortina Academy, Delta City și Cortina126.

Pentru două dintre aceste proiecte, respectiv Cortina North, o investiție de peste 60 milioane de euro în prima faza de construcție, și Cortina126, care în final va presupune costuri de dezvoltare care vor depăși 25 de milioane de euro, lucrările de construcție au început în 2021.

De asemenea, Eden Capital Development a reușit să finalizeze în 2021 ansamblul rezidențial Delta City, pentru care a început semnarea contractelor de vânzare-cumpărare. Delta City este o investiție estimată de șapte sau opt milioane de euro, preluată de la compania dezvoltatoare, iar proiectul denumit inițial Da Vinci Residence a fost rebranduit în Delta City, dată fiind apropierea de Delta Văcărești.

În ceea ce privește planurile pentru 2022, Eden Capital Development își propune finalizarea și livrarea fazei 1 din Cortina North și continuarea lucrărilor la faza a doua a proiectului, ridicarea structurii și realizarea într-un ritm susținut a construcției Cortina126, precum și începerea unui nou proiect de amploare amplasat în zona Iancu Nicolae din Capitală.

”Într-un context în care piața se confruntă cu dificultăți legate de disponibilitatea forței de muncă, de creșterea prețurilor materialelor de construcții, de stocurile furnizorilor sau de contextul politic european, pentru noi există o serie de oportunități. Ne propunem astfel să diversificăm paleta de concepte pe care le aducem pe piața rezidențială și să începem încă 2-3 șantiere pe terenurile pe care le deținem deja în portofoliu. Dorința noastră este să venim cu proiecte inovatoare, care să ofere facilități suplimentare față de ansamblurile pe care le avem deja în portofoliu”, a adăugat Elena Dumitrache.

Compania Eden Capital Development, cu capital integral românesc  este prezentă pe piața rezidențială din București din anul 2009 și are în portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri de succes construite deja sau aflate în curs de dezvoltare – Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina 126 si Cortina Forest.

Sub brandul Cortina, portofoliul companiei include aproximativ 2.900 de apartamente, iar separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) și Delta City (333 apartamente).

Sursa foto: Eden Capital Development

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *