Electrica a cumpărat de la Monsson un parc fotovoltaic de lângă Oradea

energie electrica, curent, retea electrica, stalp

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a cumpărat de la Monsson, jucător regional pe piaţa energiei electrice, un proiect de parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă situat în vecinătatea municipiului Oradea, scrie News.ro.

“Electrica a semnat cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă. Tranzacţia vizează achiziţia integrală a companiei de proiect – Foton Power Energy, deţinută integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic Bihor 1, situat în vecinătatea municipiului Oradea”, anunţă Electrica.

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,26 milioane de euro, iar preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în functie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

„Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în 3acest sens o strategie foarte clar articulată”, spune Corina Popescu, director general Electrica.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu  organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *