Electrica Furnizare a pus în funcţiune o Centrală Electrică Fotovoltaică cu 796 de panouri pentru o fabrică din Prahova

Redacția iul. 16, 2021 0 comentarii
sistem fotovoltaic foto

Electrica Furnizare a pus în funcţiune o Centrală Electrică Fotovoltaică cu o putere instalată totală de 306,4 kWp, pentru compania Uztel, producătoare de utilaje pentru extracţie şi construcţii, transmite Agerpres.

Centrala va acoperi o parte din consumul de energie electrică al beneficiarului, cu impact direct în scăderea costului total cu energia electrică. Investiţia va duce la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 132 tone pe an, spun reprezentanții companiei.

Proiectul implementat în judeţul Prahova presupune instalarea a 796 de panouri fotovoltaice pe structură metalică, pentru montaj pe teren. Producţia medie anuală a sistemului fotovoltaic instalat pentru Uztel este estimată la 421,3 MWh.

“Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 tone pe an şi o economie operaţională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfăşurare mai multe proiecte similare”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

În prezent, compania are în implementare mai multe proiecte care implică livrarea de soluţii pentru producerea energiei verzi.

Obiectul principal de activitate al companiei Uztel este producerea şi comercializarea de ansamble, utilaje şi instalaţii petroliere şi construcţii metalice.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *