Elon Musk crede că recesiunea va ține până în primăvara anului 2024

recesiune Sursă foto: Pixabay

Elon Musk, CEO-ul Tesla, crede că recesiunea va dura până în primăvara anului 2024, a scris vineri pe Twitter, după ce la începutul săptămânii a declarat că „un fel de recesiune” în China și Europa cântărește cererea pentru mașinile sale electrice, scrie Reuters.

„Doar presupun, dar probabil până în primăvara anului 24″, a spus Musk pe Twitter după ce un utilizator l-a întrebat cât va dura recesiunea. Nu a fost clar dacă Musk vorbea despre o recesiune globală sau dacă a extins comentariul despre China și Europa pe care l-a făcut miercuri.

Acțiunile Tesla Inc au scăzut joi cu 6,6%, închizând la 207,28 dolari, la o zi după ce Musk a declarat analiștilor, în cadrul unei conferințe telefonice, că slăbiciunea din China și Europa face ca cererea să fie „puțin mai dificilă decât ar fi fost altfel”.

Cel puțin șase case de brokeraj și-au redus țintele de preț pentru acțiuni, Wedbush Securities, susținător al Tesla, a făcut cea mai mare reducere, de 60 de dolari, pentru a-și aduce ținta de preț la 300 de dolari. Veniturile Tesla pentru al treilea trimestru au ratat miercuri estimările analiștilor.

În timp ce Musk le-a spus analiștilor că Tesla are o „cerere excelentă” pentru trimestrul curent, producătorul de vehicule electrice a declarat că își va rata obiectivul anual de livrare din cauza capacității limitate de transport.

La începutul acestei luni, Tesla a declarat că a livrat un număr record de 343.830 de EV-uri în ultimul trimestru. Dar nu numai că a ratat estimările analiștilor de 359.162, dar a fost și sub nivelul producției Tesla de 365.923, o raritate pentru producătorul auto ale cărui livrări au fost mai mari sau similare cu producția în multe dintre ultimele trimestre.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *