Elon Musk încearcă să vândă din acțiunile Twitter în căutare de noi fonduri

Redacția dec. 17, 2022 0 comentarii
elon musk, spacex, tesla, miliardar american, twitter, retea de socializare

Echipa lui Elon Musk a contactat investitori pentru a strânge noi fonduri pentru platforma sa de socializare Twitter, aflată în dificultate, a declarat unul dintre investitori, scrie Reuters.

Ross Gerber, președinte și director executiv la Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, a declarat pentru Reuters că a fost contactat de un reprezentant al lui Musk pentru a oferi mai multe acțiuni la același preț, 54,20 dolari, pe care Musk l-a plătit pentru a privatiza compania în octombrie.

Jared Birchall, directorul general al biroului de familie al lui Elon Musk, a luat legătura cu potențialii investitori în această săptămână, a relatat vineri platforma de știri Semafor, citând două surse.

Twitter a văzut cum agenții de publicitate au fugit pe fondul îngrijorărilor legate de abordarea lui Musk în ceea ce privește supravegherea mesajelor, ceea ce a afectat veniturile și capacitatea sa de a plăti dobânzile la datoria de 13 miliarde de dolari pe care Musk și-a asumat-o pentru a cumpăra compania de social media.

Musk a mai vândut acțiuni în valoare de 3,6 miliarde de dolari la Tesla la începutul acestei săptămâni, ceea ce face ca acțiunile companiei de vehicule electrice vândute în acest an să valoreze aproape 40 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au înregistrat vineri cea mai mare pierdere săptămânală din martie 2020, investitorii fiind din ce în ce mai îngrijorați de faptul că Musk este distras de Twitter și de încetinirea economiei globale.

Sursa foto: OLIVIER DOULIERY / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *