Elon Musk spune că reducerile de costuri cu personalul au evitat un deficit de 3 miliarde de dolari pentru Twitter

Redacția dec. 21, 2022 0 comentarii
elon musk, spacex, tesla, miliardar american, twitter, retea de socializare

Elon Musk a declarat că platforma de socializare Twitter s-ar fi confruntat cu o „situație de flux de numerar negativ de 3 miliarde de dolari pe an” dacă nu ar fi fost eforturile sale controversate de reducere a costurilor, scrie Financial Times.

Antreprenorul miliardar, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, după ce anterior a încercat să se retragă din afacere, a prezentat miercuri, în timpul unui forum online Twitter Spaces, o imagine a situației sale financiare dezastruoase.

El a spus că platforma a fost în curs de a cheltui aproximativ 5 miliarde de dolari în 2023. Costurile totale ale Twitter în 2021, ultima perioadă anuală pe care compania a raportat-o înainte de a fi preluată în proprietate privată, au fost de 5,6 miliarde de dolari, timp în care a înregistrat o pierdere netă de 221 milioane de dolari.

Musk a prezis că pierderea de numerar a Twitter ar fi fost de aproximativ 6 miliarde de dolari până la 6,5 miliarde de dolari anul viitor dacă nu se luau măsuri de a reduce personalul. Acest lucru se datorează în parte faptului că societatea a fost încărcată cu o datorie de 12,5 miliarde de dolari pentru a ajuta la finanțarea achiziției sale, care a necesitat aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe an pentru plata anuală a serviciului datoriei, pe fondul creșterii ratelor dobânzilor, a spus el.

Comentariile sale au sugerat că firma este pe cale să obțină venituri anuale de aproximativ 3 miliarde de dolari anul viitor. Acest lucru ar sugera că Twitter era pe cale să obțină venituri cu până la 2 miliarde de dolari mai mici în 2023 decât cele 5 miliarde de dolari pe care le-a obținut în 2021 – care proveneau în principal din publicitate. Mulți agenți de marketing s-au retras de pe platformă de la preluarea de către Musk, din cauza preocupărilor legate de moderare.

Tabloul finanțelor Twitter vine după ce Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați și a redus beneficiile angajaților, provocând îngrijorări cu privire la faptul că firma are suficient personal în domenii precum moderarea conținutului și conformitatea.

Sursa foto: OLIVIER DOULIERY / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *