Elon Musk spune că vrea să ridice interdicţia lui Trump pe Twitter

Redacția mai 10, 2022 1 comentarii
elon musk

Elon Musk a anunţat marţi că, dacă va prelua controlul asupra Twitter, va ridica suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte american Donald Trump, decisă după atacul asupra Capitolului, spunând că a fost o decizie „greşită din punct de vedere moral” şi „lipsită de sens”, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Cred că a fost o eroare deoarece acest lucru a alienat o mare parte din ţară şi nu l-a împiedicat până la urmă pe Donald Trump să se facă auzit”, deoarece el este acum pe propria reţea de socializare, a subliniat el într-o conferinţă organizată de Financial Times.

Şeful Tesla, care se consideră un „absolutist al libertăţii discursului”, a semnat recent un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona platforma de social media.

Suspendarea contului lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori, i-a redus la tăcere principala portavoce cu câteva zile înainte de sfârşitul mandatului său şi a venit după mai mulţi ani de dezbateri despre cum ar trebui să modereze companiile de social media conturile liderilor mondiali puternici.

Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter la scurt timp după asaltul de la 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor săi asupra Capitolului. Twitter şi-a motivat decizia prin „riscul unor noi incitări la violenţă”.

Trump a declarat anterior la Fox News că nu va mai reveni pe Twitter chiar dacă Musk va cumpăra platforma şi îi va reactiva contul, spunând că va folosi propria aplicaţie de social media numită Truth Social, care s-a lansat pe Apple la sfârşitul lunii februarie, dar care a avut probleme de funcţionare până recent, când a început să permită un număr mai mare de utilizatori.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Comentarii

 1. This was all about all the time … Twitter are nevoie de scandal ca Musk sa nu se duca-n rapa. + ca masurile ‘de stanga’ le stau in coasta.

  Vor un dement care habar n-are pe ce lume traieste, cu atat mai putin sa-i pese de oamenii care-l cred orbeste, desi au si republicanii o teorie interesanta, dar departe de creierul lui Trump :

  https://play.acast.com/s/capitalisnt/e4889724-6c69-4ed4-b652-46b4aac4b426

  Oricum, foarte greu de implementat. desi ce zice Oren Cass acolo, ar trebui sa faca toata Planeta … E matematic mai fezabil decat aceasta interdependenta c-o fragilitate invers proportionala cu constanta de elasticitate …

  Oricine stie ca cu cat e mai intins firul cu atat se rupe mai repede …

  Oricum, ce va zic aici sunt vorbe de Deceneu. Matraguna placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.