Elon Musk: Tesla va vinde produse legate de mașinile sale cu dogecoin

Redacția ian. 14, 2022 0 comentarii
model y

Tesla va accepta criptomoneda dogecoin ca plată pentru produsele sale suplimentare, cum ar fi catarama de centură „Giga Texas” și mini modele de vehicule electrice, a anunțat Elon Muskpe Twitter.

Mișcarea, care a determinat creșterea prețului dogecoin cu 14%, vine la o lună după ce Musk a spus că Tesla va testa tokenul digital ca opțiune de plată. Musk, un susținător vocal al criptomonedelor, a influențat puternic prețurile dogecoin și bitcoin și, la un moment dat, a spus că compania va accepta bitcoin pentru achiziționarea mașinilor, idee la care s-a renunțat.

Produsele Tesla, care includ și recent lansatele „Cyberwhistle” și „Cyberquad for Kids”, sunt un succes printre fanii săi și, de obicei, se vând în câteva ore de la listare.

Tweeturile lui Musk despre dogecoin au transformat moneda digitală, cândva obscură, care a început ca o glumă pe rețelele sociale, într-un vis al speculatorilor, iar prețul jetonului a crescut cu aproximativ 4.000% în 2021.

Tesla a dezvăluit anul trecut că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Musk a mai spus că deține niște bitcoin și dogecoin.

Tesla se confruntă cu o concurență intensă, deoarece producătorii auto moșteniți, cum ar fi Ford, precum și startup-uri, inclusiv Rivian Automotive, urmează să-și lanseze mașinile electrice în acest an.

Mult așteptatul Cybertruck de la Tesla va începe producția în primul trimestru al anului 2023, împingându-și planul de a începe producția la sfârșitul anului 2022, a raportat Reuters.

Sursa foto: Tesla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.