Elon Musk vinde acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari / Nu este clar dacă operațiunea are legătură cu sondajul de pe Twitter

elon musk

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut acțiuni în valoare de peste 5 miliarde de dolari, la scurt timp după ce a lansat pe Twitter un sondaj în care își întreba urmăritorii dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la producătorul de mașini electrice, potrivit Bloomberg.

Este vorba de prima acțiunie de acest gen în ultimii peste cinci ani.

Elon Musk și-a întrebat sâmbătă cei 62,5 milioane de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale la Tesla.

„Se face mult circ în ultimul timp din câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet referitor la „taxa miliardarilor” propusă de democrați în Senatul SUA.

Musk a scris pe Twitter că va respecta rezultatele sondajului, indiferent de direcția acestuia.

Sondajul a primit peste un milion de răspunsuri în trei ore de când l-a postat, 54% dintre respondenți aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor. În urma acestui sondaj, acțiunile Tesla au scăzut cu 16% în două zile.

Luni, Musk a vândut acțiuni în valoare de circa 1,1 miliarde dolari pentru a plăti taxe pentru opțiunile pe acțiuni pe care le-a exercitat în aceași zi și care au vizat achiziționarea a aproape 2,2 milioane acțiuni. Tranzacțiile au fost efectuate în baza unui plan de tranzacționare prestabilit adoptat la jumătatea lui septembrie.

Miercuri și joi, miliardarul a efectuat restul vânzărilor. Nu există date care să indice dacă tranzacțiile erau prestabilite. Acțiunile vândute echivalează cu 3% din totalul acțiunilor pe care le deține la Tesla.

Documentele depuse la autoritățile de reglementare nu oferă indicații dacă sondajul de pe Twitter are vreo legătură cu aceste tranzacții sau dacă acesta va continua să vândă până la atingerea pragului de 10%. Pentru a ajunge aici, acesta ar trebui să vândă circa 17 milioane de acțiuni.

Opțiunile exercitate de Musk proveneau de la o primă imensă primită în 2012 și expirau în august anul viitor. În astfel de tranzacții, impozitele sunt plătite prin cesiunea imediată a unor dintre acțiunile nou dobândite.

În aceste condiții, este posibil ca tranzacțiile să fi fost derulate independent de sondajul de pe Twitter.

După referendumul de pe Twitter, prin scăderea acțiunilor Tesla, Musk a pierdut circa 50 de miliarde de dolari. Miercuri, Tesla a urcat cu 4,3% și a închis al 1.067,95, reducând pierderile din această săptămână la sub 13%.

Ultima vânzare de acțiuni Tesla efectuată de miliardar data din 2016.

Musk, 50 de ani, este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 300 miliarde dolari, potrivit clasamentului Bloomberg.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.