Emiratele Arabe Unite trec la week-end-ul sâmbătă-duminică și la săptămâna de lucru de patru zile și jumătate

Emiratele Arabe Unite pixabay.com

Emiratele Arabe Unite au decis să treacă la week-end-ul sâmbătă-duminică, în loc de vineri-sâmbătă, concomitent cu stabilirea unei săptămâni de lucru de patru zile și jumătate, a anunțat marți agenția oficială de presă WAM, citată de Le Figaro.

Astfel, locuitorii din Emirate vor avea liber în a doua jumătate a zilei de vineri, care coincide cu marea rugăciune săptămânală în țările musulmane.

„Emiratele Arabe Unite sunt prima țară din lume care introduce o săptămână de lucru mai scurtă de cinci zile”, a transmis WAM. În majoritatea țărilor arabe, week-end-ul are loc vineri și sâmbătă.

Federația care regrupează șapte emirate va deveni singura țară din Golf cu week-end-ul sâmbătă-duminică, o decizie care permite alinierea cu majoritatea țărilor din afara lumii arabe.

„Acest week-end extins face parte din efortul guvernului Emiratelor pentu a îmbunătăți echilibrul dintre muncă și viața personală (…) precum și creșterea performanțelor în materie de competitivitatea economică” a țării. „Săptămîna națională de lucru” va fi obligatorie pentru sectorul public începând cu luna ianuarie.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *