Emiratele Arabe Unite vor să elimine monopolul marilor familii din țară asupra vânzării de bunuri importate

Redacția dec. 27, 2021 0 comentarii
Emiratele Arabe Unite

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a informat unele dintre cele mai mari familii de afaceri ale ţării că intenţionează să elimine monopolul acestora asupra vânzării de bunuri importate, a informat duminică Financial Times, scrie News.ro.

Potrivit publicaţiei, statul din Golf a propus o lege care ar pune capăt reînnoirii automate a acordurilor de agenţii comerciale existente, dând firmelor străine posibilitatea de a-şi distribui propriile bunuri sau de a-şi schimba agenţii locali.

”Nu mai are sens ca familiile individuale să aibă o asemenea putere şi acces preferenţial la o bogăţie uşoară. Trebuie să ne modernizăm economia”, a declarat un oficial din emirat.

Proiectul de lege trebuie să fie aprobat de conducerea emiratelor, iar momentul când va avea loc acest lucru rămâne incert, a adăugat Financial Times.

În ultimul an, Emiratele Arabe Unite, un rival economic în creştere al Arabiei Saudite, au luat măsuri pentru a-şi face economia mai atractivă pentru investitorii şi talentele străine.

La începutul acestui an, Emiratele Arabe Unite au declarat că străinii care deschid o companie nu vor mai avea nevoie de un acţionar sau agent din Emiratele Arabe Unite, după ce au adus modificări legislaţiei societăţilor din Emiratele Arabe Unite.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *