Enel a finalizat achiziţia unor hidrocentrale ERG, cu o capacitate de 527 MW. Tranzacția s-a ridicat la peste 1 miliard de euro

Redacția ian. 4, 2022 0 comentarii
Sigla Enel. sursa: Enel

Grupul italian Enel a anunţat marţi că filiala sa, Enel Produzione S.p.A, a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni al ERG Hydro S.r.l., de la ERG Power Generation S.p.A., în urma îndeplinirii condiţiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare, compania achitând circa 1 miliard de euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare iniţială a preţului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părţi din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro, scrie News.ro.

În urma anunţului făcut prin comunicatul de presă din 2 august, 2021, Enel S.p.A anunţă că filiala sa, Enel Produzione S.p.A, a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni al ERG Hydro S.r.l., de la ERG Power Generation S.p.A., în urma îndeplinirii condiţiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare.

Enel Produzione a achitat circa 1 miliard de euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare iniţială a preţului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părţi din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro.

Contractul de vânzare-cumpărare prevede şi o ajustare a contraprestaţiei în lunile următoare, care se va efectua în principal pe baza modificării capitalului de lucru net şi a poziţiei financiare nete ale ERG Hydro, precum şi pe baza rezervelor de apă ale unor bazine incluse în vânzare”, a informat Enel.

Centralele deţinute de ERG Hydro, situate în regiunile Umbria, Lazio şi Marche, au o capacitate instalată de 527 MW şi o producţie medie anuală de circa 1,5 TWh. În urma operaţiunii, 113 angajaţi se vor alătura grupului Enel, inclusiv tehnicieni specializaţi în managementul operaţional al centralelor, specialişti în managementul energiei şi personal dedicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.