Engie și francezii de la Saint-Gobain anunță demararea lucrărilor de construcție a parcului fotovoltaic on-site pentru fabrica de sticlă a Saint-Gobain din Călărași

Redacția mai 15, 2023 0 comentarii
Saint-Gobain

Gigantul francez din construcții Saint-Gobain și Engie Romania anunță demararea lucrărilor de construire a celui mai mare parc fotovoltaic on-site din România, care va fi amplasat pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain din Călărași, pe o suprafață de 14 hectare, potrivit comunicatului de presă.

Cele două companii anunță că sistemul de panouri fotovoltaice va fi destinat producerii de energie regenerabilă în cadrul sitului industrial, producția rezultată urmând a fi folosită 100% pentru autoconsum.

Cu o capacitate instalată de 8,6 MWp, parcul va fi compus din 15.760 module de panouri fotovoltaice, 80 de invertoare și stringuri și o structură metalică de tip tracker pentru susținerea panourilor și a invertoarelor. 

Potrivit comunicatului de presă, panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura o parte importantă din necesarul de energie electrică al fabricii de sticlă de la Călărași, fiind evitate peste 2.400 tone CO2 pe an, echivalentul a peste 9 milioane kilometri parcurși în medie de un autoturism pe benzină sau încărcarea a peste 265 milioane de dispozitive smartphone.

„ Soluțiile descentralizate de producție de energie devin din ce în ce mai mult o necesitate pentru business-urile care doresc să se mențină competitive prin reducerea costurilor cu energia, dar și sustenabile, limitând emisiile de CO2”, a declarat Nicolas Richard, Vicepreședinte Engie Romania, Responsabil Divizia Soluții Energetice. 

Engie transmite că, prin dezvoltarea acestui parc fotovoltaic și prin furnizarea de energie verde, va contribui la eforturile Saint-Gobain România de reducere a emisiilor de carbon, producția anuală de energie verde fiind estimată la peste 14.000 MWh/an. 

Saint-Gobain are în  România aproximativ 2.000 de angajaţi în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani.

Grupul Engie are 4.200 de angajați din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *