Engie va construi un parc fotovoltaic on-site pentru fabrica de sticlă a Saint-Gobain România

Redacția mai 17, 2022 0 comentarii
Fabrica Saint-Gobain Calarasi

Engie România va construi un parc fotovoltaic pe terenul fabricii de sticlă a Saint-Gobain România, iar energia produsă va fi folosită 100% pentru autoconsumul producătorului de materiale de construcții.

Astfel, va fi construit un sistem de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 8,6 MWp, pentru producerea de energie regenerabilă ce deservește situl industrial de la Călărași.

Panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al fabricii de sticlă de la Călărași, fiind evitate peste 2.400 de tone de CO2 pe an. Cantitatea de energie verde produsă este estimată la peste 14.000 MWh/an.

La nivel mondial, Grupul Saint-Gobain s-a angajat să reducă emisiile de carbon cu 33% până în 2030 față de 2017, fiind deja implementate numeroase programe și măsuri pentru a susține acest obiectiv, precum determinarea unui preț intern al carbonului atât pentru investiții, cât și pentru proiectele de cercetare și dezvoltare.

Saint-Gobain are în  România aproximativ 2.000 de angajaţi în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani.

Grupul Engie are 4.200 de angajați din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.