Euroins, acum cel mai mare asigurător RCA, anunță că a redus timpul mediu de plată a despăgubirilor de la 37 la 7 zile

Redacția feb. 23, 2022 0 comentarii
asigurare auto rca

Euroins, cel mai mare asigurător din piața asigurărilor auto RCA, după falimentul City Insurance, anunță că a redus timpul mediu de plată a despăgubirilor în dosarele de daună – în care nu au existat victime – la numai 6,8 zile, în trimestrul patru din 2021, comparativ cu un timp mediu de 37,5 zile în trimestrul doi.

Faptul că Euroins a reușit să plătească cererile de daună, în T4 2021, în medie, în mai puțin de 7 zile, a redus și numărul de reclamații depuse împotriva companiei. Față de media lunară, în octombrie 2021 numărul reclamațiilor a scăzut cu 85 la sută, iar în ianuarie 2022 numărul reclamațiilor a scăzut cu peste 200 la sută. Concret, au fost înregistrate doar 197 reclamații la peste 14.000 de daune plătite.

În 2021, cea mai mare despăgubire plătită de Euroins România a fost de 1,1 milioane euro (5,5 milioane lei). Această despăgubire a fost plătită în urma unui accident rutier produs în Franța de către șoferul unui camion înmatriculat în România, care a acroșat un autoturism condus de un cetățean francez. Despăgubirea a fost stabilită de instanță ca urmare a celor 237 de zile de îngrijiri medicale pe care victima le-a necesitat, incluzând costurile de spitalizare și terapie, mai ales că medicii au fost nevoiți să îi amputeze un picior.

Euroins Insurance Group are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus, Rusia și Georgia. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurări de nișă în Spania și Italia. În prezent, grupul Euroins are peste 4 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, un holding independent, care operează în Europa de Sud-Est, listat la bursele din Sofia și Varșovia. Eurohold Bulgaria operează în asigurări, leasing, vânzări de mașini, gestionarea activelor și operațiuni de investiții.

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *