EXCLUSIV Hagag a plătit un avans de patru milioane de euro pentru terenul de 1.362 mp din Primăverii, cumpărat cu peste 5.800 euro/mp de la Practic SA

Hotel Susai Predeal

Hagag a plătit avansul de patru milioane de euro pentru un teren de 1.362 mp situat pe bulevardul Primăverii, către Practic SA, firmă unde principalul acționar, cu 48%, e Radu Dimofte, partener al lui Puiu Popoviciu, proprietar de spații comerciale stradale. A doua tranșă de patru milioane de euro va fi plătită la data semnării contractului de vânzare-cumpărare.

În total, israelienii de la Hagag vor achita, în total, opt milioane de euro pe terenul de sub 1.500 mp, adică peste 5.800 euro/mp.

Hagag va cumpăra terenul prin firma Hagag Primăverii 1. Compania e cunoscută pentru investițiile atât în proiecte noi, cât și în clădiri istorice, precum Palatul Stirbei,  H Victoriei 109, H Victoriei 139 și H Tudor Arghezi 21.

Ultima dată, la mijlocul lunii noiembrie, israelienii au preluat hotelul Susai din Predeal, compania având în vedere investiții de circa 60 de milioane de euro pentru renovarea și modernizarea proprietății, care va deservi, ca și în prezent, segmentul hotelier.

De asemenea, acționarii Practic SA au aprobat vânzarea unui teren de 27.845 mp, situat în Brașov pentru 2,65 de milioane de euro, către Onix Residence, companie deținută de Mohhamad și Hassan Murad.

Plata terenului din Brașov se va face în două tranșe, respectiv o tranșă de 500.000 de euro plus TVA, care se achită la momentul semnării și o a doua tranșă de 2,145 milioane de euro plus TVA va fi plătită în maximum cinci luni de la data semnării contractului.

Mohammad Murad deține hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere, Majestic, Perla și Forum de la Litoral, compania de construcții Triumf Construct, dar și lanțul de hoteluri Phoenicia din București.

Alături de Hassan și Ahmed Murad, Mohammad Murad a investit în Glina, Valahia 2002, Sima Prod, Roman Investments, marca de conserve din pate Mandy Foods și lanțul de restaurante fast-food Spring Time.

În fine, Murad controlează Onix Residence, care a finalizat peste 1.000 de apartamente în București și Mamaia Nord. Compania face parte din grupul Morad, deţinut de Mohammad Murad. În 2018, dezvoltatorul a anunțat că va investi 32 de milioane de euro în primele 600 de locuinţe din proiectul Onix din nordul Capitalei.

Onix Residence este deținută societatea Glina SA, cu 99% și Mandy Foods International, cu 1 %.

Sursa foto: Hagag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.