EXCLUSIV ICMA București a mai vândut circa 2.500 mp de teren în Sectorul 3 pentru 1,5 milioane de lei

ICMA

ICMA București a vândut, la sfârșitul lunii august a acestui an un teren cu o suprafață de 2.376 mp, din Sectorul 3 și o suprafață de cotă parte indiviză de 293 mp din terenul cu o suprafață de 4.070 mp ce reprezintă cale de acces și a încasat, în total, 1,58 milioane de lei. ICMA, controlată de omul de afaceri Mircea Popa, director general și acționar majoritar al companiei, a obținut primele avize necesare demolării clădirilor industriale de pe terenul fostului producător de echipamente de încălzire și ventilație din cartierul 23 August.

Potrivit surselor Economedia.ro acesta vrea să vândă tot terenul fabricii pentru investiții imobiliare. ICMA a fost fondată în 1948, și a produs printre altele echipamentele de încălzire și agregatele de ventilație, care echipează Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Dar, în ultimii ani, veniturile companiei au provenit majoritar din chirii. În vara anului 2019, ICMA a vândut un prim lot de teren, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați, cu circa 630.000 de euro, iar 2020 a anunțat că „intenționează valorificarea activelor și utilizarea acestora în viitor pentru realizarea de investiții imobiliare“ pe terenul de circa 36.000 de metri pătrați disponibil pe Strada Industriilor, dar și pe cel de pe Aleea Cioplea.

De asemenea, societatea și-a exprimat intenția de a înființa filiale specializate în domeniul construcțiilor pentru realizarea obiectivului de dezvoltare pentru anii 2020 și 2021.

În decembrie 2020, ICMA a primit două certificate de urbanism necesare obținerii autorizației de desființare pentru clădirile de pe cele două loturi care formează terenul aflat în proximitatea Dedeman Pantelimon, magazin inaugurat în toamna anului 2018 și peste drum de fosta platformă Tubinox, cumpărată recent de familia primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

De altfel, fosta zonă industrială Republica a atras interesul multor dezvoltatori sau retaileri. De exemplu, Kaufland va face un hipermarket pe Bulevardul Basarabia; israelienii de la Shikun & Binui dezvoltă circa 800 de apartamente pe terenul fostei fabrici de sticlă Stiteh; George Monceanu, unul dintre membrii fostei formații Body&Soul, intenționează să vândă unui dezvoltator imobiliar terenul fabricii de construcții metalice Nimb Pipera deținută de familia sa, iar OMV Petrom a scos la vânzare un teren de 3,5 hectare lângă un hipermarket Cora.

De asemenea, SIF Banat – Crișana a ajuns la un acord cu retailerii germani Kaufland și Lidl pentru vânzarea terenului de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *