EXCLUSIV Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatorii NEPI și Prime Kapital, vor părăsi pozițiile de CEO, respectiv CFO, la investitorii sud africani Mas RE

mas re, prime kapital

Cu un profit anual net de 71 de milioane de euro pe toate piețele, sud africanii de la Mas RE îi vor schimba pe Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatorii NEPI Rockcastle și Prime Kapital, deoarece termenii tranzacției de colaborare dintre Mas RE și Prime Kapital, includeau un mandat de trei ani pentru ca directorii numiți să supravegheze repoziționarea afacerii. Era planificat ca Martin Slabbert și Victor Semionov să demisioneze când tranziția de afaceri către CEE era finalizată și, având în vedere interesul lor preexistent pentru Prime Kapital și relația de afaceri continuă a Mas RE cu Prime Kapital prin DJV, vor reveni cu normă întreagă la Prime Kapital.

Acest fapt și poziția Prime Kapital ca acționar substanțial pe termen lung al Mas RE sugerează că ar fi reciproc avantajos pentru cele două grupuri să rămână strâns legate pentru viitorul previzibil, dar cu directori independenți.

Astfel, operațiunile MAS și structura corporativă ambele simplificate, și compania relocată în Malta; finalizarea radierii companiei de la Bursa de Valori din Luxemburg; integrarea fostei echipe de administrare a proprietății și activelor a Prime Kapital; a fost implementat un plan de succesiune executivă; portofoliul valorilor mobiliare listate de Mas Re a fost restructurat; (majoritatea activelor MAS din Europa de Vest au fost vândute; (vii) toate proprietățile companiei din Europa centrală și de est au fost certificate ca clădiri durabile prin recunoaștere internațională metode de evaluare ecologice, fie prin BREEAM (Metodă de evaluare de mediu a instituției de cercetare a clădirilor) sau LEED (Leadership in Energy and Environmental Design); Mas RE a obținut ratinguri de credit inaugurale de la Moody’s și Fitch și, în fine, Mas RE a emis euroobligațiuni negarantate pe cinci ani de 300 de milioane euro.

Ca efect, Victor Semionov renunță la postul din consiliul de administrație și este înlocuit de Dan Petrisor în calitate de director executiv. De asemenea, Consiliul a numit-o pe Irina Grigore (CFO), director general adjunct. Martin Slabbert va rămâne CEO pentru moment și va demisiona ca director executiv al MAS după numirea unui director financiar adjunct și trecerea unei perioade de timp adecvate pentru predarea de la Irina Grigore către noul director financiar, înainte ca aceasta să-și preia funcția de CEO.

Acest lucru se va produce probabil la scurt timp după lansarea rezultatelor financiare semestriale din decembrie 2021, întrucât Consiliul își propune să numească un director financiar adjunct, pentru a o înlocui pe Irina Grigore, până în decembrie 2021.

În fine, Jonathan Knight renunță la funcția de director supleant și va părăsi grupul până la sfârșitul anului anul calendaristic în care se așteaptă ca afacerea din Europa de Vest să fi fost lichidată. Jonathan Knight, care s-a alăturat companiei în 2014, a fost important în extinderea afacerii în Europa Occidentală și, mai recent, s-a angajat să vândă activele din regiune.

Sursa foto: Mas RE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *