EXCLUSIV Un fost șef al Direcției Antifraudă din ANAF din mandatul de premier al Vioricăi Dăncilă, promovat director adjunct al instituției. Raul Petrescu, considerat un apropiat al afaceristului Mohammad Murad

Antifrauda ANAF sursa ANAF 2 Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

Președinta ANAF, Mirela Călugăreanu, l-a numit director general adjunct al Direcției Antifraudă pe Raul Petrescu printr-un ordin semnat de 1 aprilie, potrivit informațiilor Economedia.

Raul Petrescu a fost adus de la Direcția regională Galați a finanțelor publice pentru un mandat de șapte luni.

Raul Petrescu a fost promovat în mod repetat la șefia Antifraudei în guvernarea Vioricăi Dăncilă. Astfel, în februarie 2019 el a preluat funcția publicã de conducere de inspector general antifraudă, iar în octombrie 2019, premierul Dăncilă l-a numit vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. El a condus anterior Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

După ce Florin Cîțu a preluat postul de ministru al Finanțelor în guvernul Orban, Petrescu a fost înlocuit din funcții și mutat la Direcția Antifraudă București.

El este considerat în Constanța un apropiat al omului de afaceri Mohammad Murad, care controlează un lanț hotelier și are afaceri imobiliare.

Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *