Exodul companiilor din Rusia: câți angajați lasă în urmă cele mai mari firme

Redacția mart. 10, 2022 0 comentarii
McDonald's

În urma introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei, un număr de peste 330 de companii și-au anunțat retragerea sau suspendarea activităților de pe piața rusă. Cu o gamă largă de măsuri, de la suspendarea parțială sau temporară a operațiunilor acestora până la închiderea birourilor și ieșirea definitivă din țară, compania germană specializată în date de piață și consumatori Statista a realizat o listă ce include unele dintre cele mai renumite companii la nivel global. Unii dintre ei, de fapt, sunt responsabili pentru zeci de mii de angajați, precum McDonald’s. Lanțul de fast-food a anunțat marți închiderea temporară a celor aproape 850 de restaurante ale sale din Rusia, deși își va păstra în continuare cei 62.000 de angajați.

Un alt exemplu semnificativ este PepsiCo, a cărui conducere a decis să suspende vânzările de Pepsi-Cola și alte branduri de băuturi răcoritoare precum 7Up în Rusia, dar va continua să ofere produse esențiale precum laptele și alimentele pentru copii. Compania, a cărei afaceri în Rusia a fost încă de mai bine de șase decenii, are în jur de 20.000 de angajați pe piața rusă.

Ikea a decis să întrerupă producția și vânzările atât în ​​Rusia, cât și în Belarus, cu excepția centrelor comerciale „MEGA” ale companiei operate de brand, care vor rămâne deschise pentru a asigura accesul produsele de bază. Chiar și așa, această măsură va afecta situația a 15.000 de angajați din cele 17 locații ale IKEA din Rusia.

În acest infografic Statista a compilat zece companii de top care au anunțat suspendarea operațiunilor sau retragerea lor din Rusia. Împreună, numai aceste zece companii sunt responsabile peste 125.000 de angajați din țară. McDonald’s, PepsiCo și IKEA aveau cei mai mulți angajați în Rusia.

Sursă: Statista

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *