Exporturi record de îngrășăminte rusești în SUA

ingrasamant fertilizator

Rusia a fost al doilea mare furnizor de îngrășăminte al Statelor Unite, în primele șapte luni ale acestui an, exportând de 944 milioane dolari, relatează CGTN, folosind surse Reuters și Xinhua. Primul furnizor al SUA este Canada. Materia primă în producția de îngrășăminte este gazul metan.

SUA și o serie de alte țări occidentale au impus un regim de sancțiuni de amploare împotriva Rusiei după ce aceasta a lansat o „operațiune militară specială” în Ucraina, dar exporturile de îngrășăminte rusești, care reprezintă 14% din comerțul global, nu sunt interzise de nicio națiune occidentală.

Statele Unite au declarat că nu au niciun interes să impună sancțiuni industriei alimentare pentru a crea crize umanitare în rândul populațiilor vulnerabile. Dar sancțiunile occidentale care vizează instituțiile financiare ale Rusiei au împiedicat exporturile sale, deoarece comercianților le este mai greu să proceseze plățile rusești sau să obțină nave și asigurări.

În lunile care au urmat după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie anul trecut, prețurile de referință pentru îngrășăminte cheie, precum fosfatul de diamoniu și ureea, au crescut la maxime ale deceniului. În prezent, acestea au scăzut cu aproximativ 50% față de aceste vârfuri.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *