Exporturile de gaze naturale ale Azerbaidjanului vor continua să crească, anunță președintele statului

Redacția ian. 17, 2023 0 comentarii
nord stream 2, gaze naturale, conducta, gazoduct, energie, gazprom

Exportul de gaze naturale al Azerbaidjanului va crește de la 19 miliarde de metri cubi anul trecut la 24 de miliarde de metri cubi anul acesta și va continua să crească, spune președintele Ilham Aliyev, citat de platforma azertag.az.

„Azerbaidjanul a finalizat în urmă cu doar doi ani împreună cu partenerii săi un mega proiect energetic, Southern Gas Corridor, un sistem integrat de conducte care se întinde din Azerbaidjan până în Europa de Sud și are o lungime de 3500 km”, a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în adresa Ceremonia oficială de deschidere a Săptămânii sustenabilității Abu Dhabi, desfășurată în capitala Emiratelor Arabe Unite.

„Exportul nostru de gaze naturale crește de la 19 miliarde de metri cubi anul trecut la 24 de miliarde de metri cubi anul acesta și va continua să crească. Prin urmare, încă o dată, aș dori să spun că viziunea noastră ca Azerbaidjanul să fie unul dintre centrele surselor de energie regenerabilă nu este securitatea energetică pentru Azerbaidjan. Dar o facem din diferite motive pe care le-am anunțat deja”, a adăugat președintele Azerbaidjan.

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *