Fabrica Tesla din Germania ajuns la 4.000 de mașini pe săptămână înainte de termen

Redacția feb. 27, 2023 0 comentarii
masini, Tesla

Uzina Tesla din Brandenburg, în apropiere de Berlin, produce în prezent 4.000 de mașini pe săptămână, a anunțat luni compania, cu trei săptămâni mai devreme decât era programat, potrivit unui plan de producție recent analizat de Reuters.

Producția uzinei reprezintă acum o treime din producția Model Y din Shanghai, unde Tesla a planificat să mențină o producție medie totală de 13.000 de Model Y pe săptămână – cu aproximativ 1.000 sub capacitatea maximă – și încă 7.000 de Model 3 în februarie și martie, potrivit planului de producție.

Tesla plănuia să crească producția din Brandenburg la 4.000 în săptămâna din 13 martie și la peste 5.000 până la sfârșitul lunii iunie. A atins o producție de 2.000 de unități pe săptămână în octombrie anul trecut și de 3.000 pe săptămână în decembrie. Capacitatea maximă planificată pentru uzina din Brandenburg este de 500.000 de mașini pe an, apropiindu-se de 10.000 pe săptămână.

Tesla a început, de asemenea, să asambleze în Germania baterii care vor fi utilizate în curând în vehiculele produse la uzină, dar a declarat săptămâna trecută că se va concentra pe producția de celule în SUA, având în vedere stimulentele oferite de Legea privind reducerea inflației.

 

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *