Facebook a introdus o nouă funcție prin care permite exportul postărilor în Google Docs, Blogger și WordPress.com

Carmen Radu apr. 19, 2021 0 comentarii
Facebook

Facebook a anunțat astăzi o nouă funcție care va permite utilizatorilor să-și exporte postările și notele pe Facebook către o serie de servicii terțe.

Deși compania a oferit de multă vreme instrumente care permit descărcarea informațiilor pe care le-ați postat pe Facebook, instrumentul lansat astăzi oferă un mod mai practic de salvare a acestor date – permițându-vă să exportați notele și postările în servicii populare precum Google Docs, Blogger sau WordPress.com.

Utilizatorii Facebook vor găsi această ultimă caracteristică în meniul „Informațiile dvs. Facebook” din Setări, unde veți face apoi clic pe „Transferați informațiile dvs.”. O serie de solicitări vă vor ajuta să vă transferați datele către una dintre destinațiile disponibile.

Pentru a proteja datele, Facebook spune că va cere utilizatorilor să reintroducă parola înainte de a începe transferul, ceea ce face și cu alte exporturi. Procesul va cripta datele pe măsură ce vor fi transferate între Facebook și celălalt serviciu, notează compania.

Mișcarea de a sprijini exportul de conținut bazat pe text este interesantă, deoarece există zvonuri că Facebook dezvoltă un concurent la platforma de newsletter Substack. Rețeaua socială își propune să valorifice avântul din industria buletinelor informative, după ce numeroși scriitori de top au părăsit publicații mai mari pentru a se conecta direct cu publicul lor, prin buletine informative plătite. De asemenea, Twitter a achiziționat o afacere cu buletine informative, Revue, pentru a urmări aceleași obiective.

Noua funcție introdusă astăzi face parte dintr-un proiectul mai mare al Facebook de transfer de date, respectiv o colaborare între giganții tehnologici concepută pentru a oferi utilizatorilor mai multe modalități de a-și muta conținutul între servicii. Anul trecut, de exemplu, Facebook a adăugat o funcție care le-a oferit utilizatorilor o modalitate de a-și exporta fotografiile și videoclipurile de pe Facebook în Google Photos, ca rezultat al unui parteneriat. Utilizatorii pot exporta acum și fotografii și videoclipuri în Backblaze, Dropbox și Koofr.

Odată cu introducerea acestei funcții, Facebook a susținut o reglementare în domeniul portabilității datelor. Compania a spus că ar trebui să existe legi care să stabilească ce date ar trebui să fie făcute portabile și cine este responsabil pentru protejarea datelor odată ce acestea au fost transferate.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.