Familiile Porsche și Piech, care controlează Porsche, cel mai mare acționar al VW, continuă să-l susțină pe CEO-ul VW, Herbert Diess

Redacția nov. 6, 2021 0 comentarii
herbert diess

Familiile Porsche și Piech, care controlează Porsche, cel mai mare acționar al Volkswagen, continuă să-l susțină pe directorul general al producătorului auto, Herbert Diess, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Porsche SE.

“Familiile continuă să-l sprijine pe domnul Diess. Nu a existat nicio schimbare în poziţia lor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Comentariile vin după ce relația lui Diess cu reprezentanții muncitorilor germani a atins un nou minim săptămâna aceasta, cu dezacord cu privire la cât de radicală trebuie să fie revizuirea principalului producător de automobile din Europa în căutarea dominației vehiculelor electrice.

Potrivit rapoartelor presei germane, comitetul de întreprindere VW a emis un vot de neîncredere în Herbert Diess. Un comitet de mediere a fost acum înființat în consiliul de supraveghere. Disputa este despre posibile reduceri masive de locuri de muncă – dar și despre rolul fabricilor individuale în tranziția la mobilitatea electrică.

După cum a raportat, printre altele, publicația germană Handelsblatt, nu numai consiliul de întreprindere s-a întors împotriva lui Diess, ci și membrul consiliului de supraveghere al grupului Stephan Weil, despre se spune că s-a despărțit de strategia lui Diess; conform raportului, ambele părți au fost foarte nemulțumite de acțiunile anterioare ale acestuia.

De exemplu, la ședința consiliului de supraveghere de la sfârșitul lunii septembrie, când a sugerat tăierea a 30.000 de locuri de muncă. Sau cu planul de a zbura la o întâlnire a investitorilor în SUA în loc să participe la întâlnirea programată pentru joi la Wolfsburg.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *